lördag 11 februari 2012

Tips på tillbehör till maten

Jag tycker det är kul att ha lite tillbehör att slänga på för att piffa till maten med, speciellt till min micromat som jag käkar rätt ofta. En favvo som funkar till det mesta är stark ajvar relish. Jag har testat flera sorter, men den som ligger högst upp på listan än så länge är den här av märket Mediteran. Finns att köpa på ÖoB för typ 23 kr för en rejält stor burk. Prisvärd och god!
Mediteran stark ajvar relish 
Vid mitt gamla jobb fanns en schysst indisk restaurang (Cardamom) med lunchbuffé där dom bland annat har ett gott tillbehör som jag fick veta var chili pickles. Efter det har jag hållit ögonen öppna efter det och hittade det idag på Kista Grossen. Fanns till och med flera sorter att välja mellan, jag tog Haldiram's Green Chilli Pickle. Usch!! Spottade ut skiten och slängde burken direkt. Varning!
Varning! Äcklig!
Dom hade stort utbud av allt möjligt picklat så jag köpte två andra burkar från Patak's för att testa. Har bara testat dom fristående utan mat än så länge. Men båda var goda! Speciellt garlic pickle, den påminde lite om smaken jag var ute efter på chili picklesen, jag borde nog köpt det här märket på den också så hade den kanske gått att äta.. Hot lime pickle smakade verkligen lime, ska bli intressant att ha den till mat. Vet inte riktigt vad den kan tänkas passa bäst till.
Patak's Hot Lime Pickle och Patak's Garlic Pickle

2 kommentarer:

Berit sa...

Ajvar relich...antecknat. Den ska jag absolut testa.
Ajvar vad är det för nåt...nåt vegitariskt eller?? Jag har fått för mig att jag inte gillar vegitariska saker...knäppt??
Kram Berit

Carro sa...

Det är en paprikabaserad röra.. :)

Ja, det är knäppt av dig.. ;) Hur många andra såser brukar vara ickevegetariska? Och sås är ju gott.. :)