måndag 30 juli 2012

Ellis Island

Idag har vi varit på Ellis Island och gått på museum. När vi kom till hamnen var det sjuuuukt lång kö till båten (som går var tjugonde minut), men som tur var tog det bara en timme innan vi fick kliva på. Var samma säkerhetsprocedur som på flygplatsen, alla väskor och allt av metall skulle röntgas.
Båten stannar först vid Frihetsgudinnan, men henne ser man ju bäst från vattnet iaf, så vi åkte direkt vidare till Ellis Island och där fick vi lära oss allt om hur det gick till när immigranterna anlände där förr.. Vi gick runt på museet i fyra timmar. Där snackar vi ett riktigt museum med riktigt bra utställningar! Brorsan sa att det kan vara bästa museet han besökt. Jag håller nog med.. :)
På bilden står jag i stora registreringshallen dit alla kom efter att ha lämnat av sitt bagage på våningen under. Vid registreringen ställde dom frågor och gjorde enklare hälsoundersökning, hade man tur fick man direkt fortsätta in i landet.. :) Hade man otur blev det fler undersökningar och i värsta fall en returbiljett hem..
Coolt att tänka på dom släktingar man haft som passerat just där jag stod idag.. Vilken känsla det måste ha varit för dom!Inga kommentarer: