söndag 2 december 2012

Söndagsmiddag utan mormor

Igår somnade min älskade mormor in. Jag var med på sjukhuset och höll hennes hand när hon tog sista andetaget.. Hon var inte vaken sista dagarna, så sista gången jag träffade henne på riktigt var i söndags då hon lagade toppengod söndagsmiddag som vanligt. Så det gick snabbt och hon behövde inte lida, det känns bra..
Men det är overkligt att hon är borta. Vi hade söndagsmiddag idag igen. Morfar, mamma, moster, morbror, morbrors fru, tre kusiner och jag. Skönt att umgås allihop, även om det blir väldigt påtagligt att mormor saknas. Samtidigt kändes hon närvarande för det var det här vi alltid gjorde och som hon älskade. Äta god mat med familjen och umgås.. <3

Jag byggde pepparkakshus med mina småkusiner och sen åt vi upp det när glasyren torkat. Kändes lite busigt, men det är ju när det är nygjort det är gott! Efter jul är det ju bara dammigt och sunkigt.. 

2 kommentarer:

anna sa...

Vill skriva en kommentar, men kommer inte på något bra. Tänker mycket på min egen mormor som dog i sommras. Just att tänka på dom är väl bästa sättet att fortfarande håll dom vid liv.
Kram

Carro sa...

Tack, Anna! Tanken värmer!