torsdag 29 september 2011

Nya livet hittills

Läggning: 12 av 13 dagar av mitt sovprojekt har jag gått och lagt mig kl 22:45. Den enda dan jag inte gjorde det var i lördags då jag var på datasektionens nØllegasque. Det funkar väldigt bra och det är underskattat att ha en fast tid att gå och lägga sig på! Jag har annars en tendens att dra ut på det länge annars för att göra dan längre och skjuta fram morgondagen lite. Nu segar jag inte bara bort en massa tid utan är lite effektivare för att hinna med allt innan läggdags.

Uppstigning: 8 av 13 dagar har jag gått upp senast 5:45 enligt plan. 5 dagar har jag alltså inte riktigt lyckats motivera mig. Det var första 7 dagarna som gick klockrent, sen har jag senaste 6 dagarna bara tagit mig upp helt i tid i måndags. Inte helt nöjd med detta, imorrn ska jag styra upp vanorna igen! Imorse kom jag iaf upp 6:20, men då var det squash inplanerad strax efter kl 7 så det gör det lite mindre duktigt.. :)

Jag är egentligen rätt nöjd, för läggningen känns viktigare och fyller en större funktion. Går jag upp i tid får jag längre dagar och mer tid att göra saker, men missar jag är det inte hela världen förutom att jag kanske inte blir tillräckligt trött för att somna i tid. Vilket jag kände av igår då jag låg vaken i säkert en timme innan jag somnade, och normalt har jag aldrig problem med att somna..

Tänder: Tandtrådade första dan, sen har det inte blivit så mkt mer med det. Lite svårt när man inte märker några tydliga resultat. Är ju roligare om man märker att saker lossnar eller så.. :)
Däremot munsköljningen har jag gjort varje kväll, Flux är god så det är rätt trevligt att ha smak av när man går och lägger sig.

Träning: Jag har bara tränat 8 av 13 dagar eftersom jag inte körde nån thaiboxning under veckan då mitt ben såg ut som det gjorde. Nu börjar det blekna lite och känns inte så mycket, så i måndags och igår körde jag thaiboxning som vanligt.

Mat: 11 av 13 dagar har jag ätit enligt plan. 2 av 13 dagar har jag satt "nja" på, så helt misslyckade har dom inte varit.

Jag har alltså ett fint Google-kalkylblad där jag fyller i en massa kolumner (t.ex. "Träning" och "Släckning 22:45" och diverse hemliga ;)) med ja, nej eller nja. Sen markerar den automatiskt cellerna gröna, röda eller orangefärgade. Hittills har bara dag 1 och 5 varit helt grönfärgade.
Men det är åtminstone fler gröna än röda celler totalt! Och då har jag inte ens med några kolumner för mitt tandvårdande.. ;)

Inga kommentarer: