onsdag 6 februari 2019

Ett bra och ett dåligt museum

Gick hemifrån vid 11:30 och tog tunnelbanan till Brooklyn. När jag hade varit där häromdagen och kollade på Google Maps var jag gått fick jag syn på ett museum som lät väldigt intressant, New York Transit Museum, så det var målet!


Riktigt bra museum för $10 (90 kr). Var där 1,5 h. Det är en gammal tunnelbanestation som nu är museum, men fortfarande helt fungerande så dom kan köra dit och byta utställningsvagnar via vanliga tunnelbanenätet.

Fanns väldigt många olika kartor att titta på, och kartor är jag ju svag för, så jag var nöjd! :)
Sen tog jag tunnelbanan en station tillbaka till Manhattan för att gå på the National Museum of American Indian.Fri entré men ganska lite att kolla på, var klar på en halvtimme. Läste inte så mkt på skyltarna, men var tråkigt och oklart upplagt. Jag gick ett varv först och sen gick jag tillbaka till entrén för att ta en karta där det kanske dels skulle stå var man skulle börja och dels om det fanns mer att se som jag missade.

Åkte vidare till Grand Central Station. Var där sist jag var i New York också, men är häftig byggnad och jag var nyfiken på att se en smutsfläck i taket som jag läst att dom lämnade kvar när dom restaurerade taket. 
Tog tunnelbanan till Times Square och gick hemåt. Köpte med en burrito bowl från Chipotle och var hemma vid kl 16.

Hade en plan att gå ut en sväng lite senare, så begav mig ut vid halv sju och insåg att det utlovade regnet kommit. Så gick bara en sväng på Macy's och sen köpte jag en burgare på Shake Shack och gick hem igen.


1 kommentar:

Magnus pb Eriksson sa...

New York Transit Museum hade varit riktigt kul att se! Infrastruktur är kul och jag är ju också svag för kartor. :)