lördag 2 februari 2019

Långpromenad och museer

Hade inte så många planer när jag vaknade imorse, bestämde mig för att köra lite av sydvästra Manhattan. Strax före kl 9 gick jag 34th ner mot Hudson River med en tanke om att gå upp på High Line där, men var avstängt där så gick ner till vattnet och gick längs vattnet söderut.


Kollade Google Maps och fick syn på New York City Fire Museum i närheten och det lät intressant så gick dit! $10 (90 kr) inträde. Var där typ 40 min och sen gick jag vidare söderut.

Klockan började närma sig 12 och jag hade inte ätit nåt så kollade upp närmaste Chipotle Mexican Grill som jag sett fram emot. Jag och brorsan åt flera gånger på Chipotle när vi var här 2012.
Det var jättegott!Gick vidare mot Ground Zero och kollade lite i Oculus (den revbensliknande saken med  butiker under/i) och på dom två hålen där Works Trade Center stod.

Sökte efter öppna museer i närheten och hittade The Skyscraper Museum nere vid Battery Park, så gick ditåt via en sväng i Battery Park. Bara $5 (45 kr) inträde och var där typ en timme.


Sen var jag rätt mör efter 20000 steg och drygt sex timmar utan att sitta ner så tog tunnelbanan hem. Köpte med vatten och en påse Sour Patch Kids och la mig och kollade tv och mobil. Då var klockan typ 15:30 och planen var att gå ut senare och käka middag och kolla lite. Men kl 18 var jag så trött att jag satte alarmet på 45 min och somnade, och sov igenom alarmet. Det var den dagen! :)Inga kommentarer: