onsdag 24 augusti 2011

Husvagnshelgen

I fredags tog jag och brorsan bussen till morföräldrarna i Rimbo. Där åt vi god middag och firade pappas födelsedag.
Pappa med boken och hatten han fick av mig och brorsan i present

Efteråt for jag, föräldrar och bror till husvagnen i Fjällnora. På lördagen åkte vi till Lövstabruk för att se var våra gamla vallonsläktingar bodde. Det regnade hela tiden, så jag gick med kamera och paraply medan resten av familjen satt i bilen och krypkörde mig i hälarna. Så det var ju inte helt optimalt, men ändå kul att ha sett det! Var jättefint där!
Magasinet i Lövstabruk
När vi kom hem sprang jag och brorsan en runda i skogen. Var ett spår som hette Vildmarksleden som var 4,5 km. Nån dag senare såg vi en skylt i receptionen som sa att den leden var "svår terräng" till skillnad från dom andra spåren som fanns. Typiskt.. Det var verkligen inte så springvänligt. Typ bergsklättring på vissa ställen. Och en flotte över ett vattendrag som var fäst med kedjor som man drog sig över med. Men det var skoj iaf! Även om snittempot blev sämre än vid en vanlig promenad. Så dom delar jag kände mig duktig och sprang försvann liksom ur statistiken.. ;) 
Tröstade oss efteråt med grillad fläskfilé med vitlökssås. Mums!

På söndagen var vi hem en sväng och fixade med katterna, sen blev det traditionsenlig söndagsmiddag hos morföräldrarna. Hela 15 personer var vi den här gången! :)

På måndagen testade vi en annan led som var mkt lämpligare att springa. Dock var det dåligt med ork i benen för min del, så det gick ändå inte så bra. Men efteråt blev det paddling med brorsan. Har inte paddlat på år och dar, men det är jäkligt mysigt! Första halvtimmen låg sjön helt spegelblank, så det var en extra häftig känsla att glida fram helt tyst. Sen började det såklart regna, men det är smällar man får ta.
På väg tillbaka i regnet
Vi avslutade med ett bad. Vi var ensamma på badplatsen, surprise..
Regnbad

På kvällen åkte vi till O'Learys i Uppsala för att kolla på fotboll. Manchester United spöade Tottenham. Var min idé att göra brorsan sällskap eftersom det kunde vara kul att gå ut och käka hela familjen. Men fotbollen var jag måttligt intresserad av.. :)

Ryggbiff med aioli

Banana split till efterrätt

På tisdagen innan vi åkte tillbaka till civilisationen spöade jag familjen i minigolf. Här är min vinnarpose med två av tre förlorare bakom mig.. ;)
Överlägsen vinnare
En fin avslutning på en väldigt mysig, om än väldigt regnfylld, helg! :)

1 kommentar:

Gunilla sa...

Ja, det var verkligen mysiga dagar vi hade tillsammans! Det får vi göra om nästa sommar! :)