torsdag 18 augusti 2011

Storkok

Eftersom jag ändå var hemma för att tvätta ikväll så passade jag på att göra ett storkok. Blev nåt jag aldrig gjort innan, delvis planerat, men med viss improvisation. I Spanien åt jag en god röd curry som innehöll strimlad vitkål, så jag har tänkt ett tag att laga nåt med det i.

Jag strimlade 1 kg vitkål och stoppade i en wokpanna med vatten i botten och lite salt och lock på. Så det kokade utan risk att koka över, men rörde om en då och då så allt skulle bli mjukt och gott. Fräste 1 strimlad stor gul lök och 1 påse champinjoner. Stekte 1 kg nötfärs med 2 påsar tacokrydda. Blandade ihop allt utom vitkålen och fyllde på med 1 tärnad röd paprika, 5 små skivade röda chilisar, 500 g passerade tomater, 400 g krossade tomater, 1 liten burk majs, 3 klyftor vitlök och 1 burk gröna oliver hackade. Det blev typ 2,5 liter köttfärsås som jag sedan blandade med vitkålen. Blev riktigt gott! Kryddade inte köttfärssåsen nånting alls, tacokryddan räckte. Jag hällde inte ens i sambal som jag hade tänkt eftersom det var tillräckligt spicy som det var.
Förberedde allt innan första vändan till tvättstugan
Färdiga köttfärssåsen

Slutresultatet
Blev sjukt nöjd! Räckte till fem matlådor, kvällens middag och en påse med lunch tills imorrn. Ska åka bort direkt efter jobbet så vill slippa släpa matlåda eller lämna på jobbet så länge. Välplanerat, jag vet! Dessutom blev det nyttigt och bra. Varje måltid är bara ca 400 kcal och har en massa grönsaker och mums i. :)

Inga kommentarer: